انار

انار

یکی از میوه های درختی است که دانه‌هایی اغلب قرمز، و گاهی سفید، و یا رنگ‌هایی بین آن دو دارد. رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه و یا تقریباً زرد است.

انار

انار

انار نام علمی: (Punica granatum)

یکی از میوه های درختی است که دانه‌هایی اغلب قرمز، و گاهی سفید، و یا رنگ‌هایی بین آن دو دارد. رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه و یا تقریباً زرد است.انار بومی مناطق شرق ایران تا کوه‌های هیمالیا در شمال هند است و یکی از اولین گیاهان اهلی شده‌است. ایران با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن انار، بزرگ‌ترین تولیدکنندهٔ انار در دنیا بوده و هندوستان دومین کشور تولید کننده‌است.در ایران، شهرستان‌های ساوه، نی‌ریز، فردوس و بجستان به‌ترتیب بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انار هستند.در شهرستان گلوگاه یکی از شهرستانهای مازندران، گونه‌های وحشی انار به صورت ارگانیک به عمل می‌آید و آمار فعلی و سرانگشتی نشان از برداشت آن در ۳۵۰ هکتار است. علاوه بر این موارد که به صورت متمرکز است در حاشیه مزارع و باغ‌ها هم انارهای خودرو می‌روید. ۷۶۰ رقم انار در ایران وجود دارد و ۲۹ رقم آن در مازندران به عمل می‌آید، بر اساس تحقیقات اخیر کلکسیون استان یزد که همه ارقام انار ایران در آن کشت و بررسی شد، بیشترین و بهترین عملکرد در هکتار را انار منطقه گلوگاه داشت. عملکرد طبیعی انار منطقه هم اکنون به طور میانگین حدود ۱۰ تن در هکتار است. کیفیت انار گلوکاه و درصد شیرینی همچنین ماندگاری آن در انبار بالاست، علاوه بر آن میوه‌ای ارگانیک است که هیچ نوع سمی روی آن زده نمی‌شود و کاملاً طبیعی و بسیار هم خوش‌خوراک است. درخت انار در اراضی میان بند که دارای شیب است از فرسایش خاک جلوگیری می‌کند و با کشت بیشتر آن می‌توان از این خاصیت خاک جلوگیری کرد. انار در رنگ‌های مختلف از سفید تا سیاه وجود دارد. انار تقریباً در هر آب و هوایی و هرگونه خاکی می‌تواند رشد کند و میوه دهد، ولی آب زیاد در زمان رسیدن میوه باعث ترک خوردن آن میوه می‌شود. انار، گرمای زیاد با باد خشک و سرمای تا ۱۰- درجه سانتی گراد را می‌تواند تحمل کند.

خواص

آب انار برای پیشگیری از سرطان مفید است، سلامت قلب را بهبود می بخشد و حتی می تواند توان جنسی را تقویت کند. متخصصان تغذیه تاکید کرده اند که آب انار همچنین می تواند چربی های اطراف معده و شکم را در زنان و مردان چاق کاهش دهد.

این متخصصان در یک آزمایش یک ماهه ثابت کردند، میزان تشکیل سلول های چربی در اطراف شکم در افرادی که آب انار مصرف می کنند، کاهش می یابد. کسانی که آب انار می نوشند، فشار خونشان پایین می آید و بنابراین خطر بروز حملات قلبی و سکته مغزی و بیماری کلیوی در این اشخاص نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند. پزشکان معتقدند که آب انار می تواند مقدار اسید چرب موجود در خون موسوم به اسید چرب را کاهش دهد. آزمایشات قبلی که روی انسان و حیوانات انجام گرفته، نشان داده است که مقدار زیادی  از این اسید چرب، ذخیره چربی را در اطراف شکم افزایش می دهد و در نتیجه سبب تشدید احتمال ابتلا به بیماری قلبی و دیابت نوع دوم می شود.

انار و خواص دارویی بسیار زیاد

یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه انار بهترین داروی تقویت کلیه برای سالمندان است، گفت: مصرف انار در جهت پیشگیری از ابتلاء به بیماری های قلبی و عروقی، سکته مغزی و سرطان مؤثر است.

به گزارش آکاایران به گزارش فارس،مرتضی صفوی در رابطه با خواص درمانی انار و تأثیر مصرف آن بر سلامتی انسان، اظهار داشت: انار یکی از میوه هایی است که قدمت زیاد داشته و در کتاب های قدیمی و سنتی از آن یاد شده است. همچنین در کتاب مقدس

قرآن از انار به عنوان یک میوه بهشتی یاد شده و می توان گفت که انار خواص زیاد درمانی داشته و مصرف آن در حفظ سلامتی بدن مؤثر است.

وی افزود: در قدیم علاوه بر ایران در هند، یونان، چین، افغانستان، تونس، فرانسه، قبرس و ایتالیا نیز این میوه کشت می شده و در حال حاضر آمریکا، اسپانیا و قزاقستان سطح بالایی از تولید انار را به خود اختصاص داده اند؛ در ایران نیز ۶۰ هزار هکتار زمین زیر کشت انار بوده و سالانه ۷۰۰ هزار تن انار در کشور تولید می شود.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه تمام قسمت های انار از جمله گل و ریشه آن خواص درمانی دارد، بیان داشت: میوه انار سرشار از ویتامین B1 و B2 بوده بنابراین آرامش بخش است، همچنین این میوه بهشتی شامل ویتامین C و مواد معدنی همچون آهن، منیزیم، پتاسیم، فسفر و سدیم است.

صفوی تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شده است که مصرف انار در جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، سکته مغزی و سرطان مؤثر است. نیمی از مرگ روزانه در کشور به دلیل بیماری های مربوط به ۴ بیماری قلبی و عروقی، سکته مغزی و سرطان است، بنابر این با مصرف انار می توان از این بیماری ها جلوگیری کرد.

انار

وی ادامه داد: انار به دلیل اینکه دارای آنتی اکسیدان بوده و محتوای پلی فنول و فنولیک است خاصیت ضدتومور داشته و آنتی اکسیدان آن به دلیل وجود تانن های قابل هیدرولیز شدن است این آنتی اکسیدان در پوست و قسمت های سفید داخل انار نیز وجود دارد.

این متخصص تغذیه در رابطه با خواص آب انار، گفت: در کتاب های سنتی آمده است کسانی که بدنشان التهاب دارد و یا دچار آرتروز و ناراحتی های غضروفی هستند مصرف آب انار جهت درمان آنها مؤثر است بنابر این آب انار ضدالتهاب بوده و نقش مهمی در جلوگیری از تحلیل غضروف ها دارد، ضمن اینکه درد مفاصلی با مصرف این میوه تسکین می یابد.

صفوی افزود: دانه های انار به دلیل اینکه دارای فیبر بوده برای گوارش مناسب است و ترانزیت تایم مواد زائد در بدن را کاهش می دهد. به این معنی که زمان توقف مواد زائد در بدن کاهش یافته و این مسئله از ابتلا به سرطان هایی همچون سرطان کولون جلوگیری می کند.

وی با بیان اینکه انار به دلیل داشتن ویتامین B بسیار مفرح است، افزود: همچنین مصرف این میوه چربی بدن را کاسته و سموم را از بدن خارج می کند. پوسته های سفید داخل انار نیز شکم را دباغی کرده و معده را پاک می کند، بنابر این مصرف آن به شدت توصیه می شود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: مصرف رب انار در کم اشتهایی و رفع ضعف بدن مؤثر است، همچنین خون را تصفیه می کند و برای درمان میگرن توصیه می شود.

صفوی اظهار کرد: در ۱۰۰ گرم دانه انار ۳۸ کیلو کالری انرژی، ۸۲ گرم آب، ۰٫۴ پروتئین، ۰٫۳ چربی، ۱۰ گرم نشاسته، ۴ گرم کلسیم و ۳ میلی گرم سدیم، نیم میلی گرم آهن، ۰٫۰۳ میلی گرم B2 و ۰٫۰۲ میلی گرم B1، همچنین ۲۶۰ میلی گرم پتاسیم وجود دارد.

وی گفت: پوست و ریشه درخت انار برای درمان اسهال مؤثر است پس تمام قسمت های انار خواص مختلف درمانی داشته و از پوست، ریشه، گل و دانه های انار در صنعت داروسازی استفاده می شود.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه انار شیرین ادرارآور و ملین است، گفت : آب انار شیرین برای بیمارانی که مشکل مجاری ادرار دارند، مؤثر است همچنین مخلوط آب انار با عسل و چکاندن چند قطره آن داخل بینی از رشد پلیپ در این عضو بدن جلوگیری می کند.

صفوی تأکید کرد: انار بهترین داروی تقویت کلیه برای سالمندان است و جهت باز شدن صدای خوانندگان مصرف آب انار توصیه می شود، جوشاندن پوست ریشه انار نیز انگل روده و معده را از بین می برد، همچنین بانوانی که قاعدگی نامنظم داشته، جوشاندن برگ انار و مصرف آن برایشان مؤثر است.

وی اظهار داشت: برای درمان سوختگی مخلوط پوست گل انار به همراه روغن کنجد همچون یک پماد موضعی مؤثر بوده و دم کرده گل انار نیز زخم دهان را از بین می برد و زمانی که ریشه انار را دم کنیم می توانیم از آن برای دندان درد بهره مند شویم.

این متخصص تغذیه در پایان خاطر نشان کرد: سازمان غذا و دارو و کشاورزی آمریکا اخیراً اعلام کرده است که مصرف انار از سرطان پروستات جلوگیری می کند

نظرات